Akar;

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar TBMM’de görüşülen Ürün Güvenliği yasa tasarısında söz alarak sadece ürün güvenliğinde değil ülke de güvenliğin genel bir problem haline geldiğini söyledi.

GAZETECİLER NASIL HACKLENDİ

Ürün güvenliğinin yalnızca gıda da değil tüm hizmet sektöründe önemli olduğuna dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, ülkemizdeki gsm operatörlerinde karşılaşılan ciddi güvenlik sorunlarının olduğunu söyledi. Akar, geçtiğimiz hafta 2 gazetecinin 2 farklı gsm operatörü kullandığını ancak aynı anda telefonlarının hacklendiğini söyledi.

FETÖ TAKTİKLERİ DEVAM EDİYOR

Daha önce Telekomünikasyon İletişim Başkanlığın da yapılan telefon dinlemelerinin FETÖ tarafından yapıldığının altını çizen Akar, TİB’in kapatılarak yerine getirilen  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda da aynı şeylerin yaşanabileceğini söyledi. Gazetecilerin yaşadığı hacklenme sorununa ilişkin gsm operatörlerinin ve BTK’nın herhangi bir açıklama da bulunmadığını belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bunun kurumlara olan güveni sarstığını söyledi.

KORKUTAMAZSINIZ

Devletin kurumlarına karşı güven probleminin konuşulduğu dönemde ürün güvenliğinin konuşulamayacağını belirten Akar, Mecliste konuşulan şehit olaylarının internet sitesinde yazılması sonrası gazetecilerin gözaltına alınmasının bir korku imparatorluğu yaratılmasına çalışıldığını ancak bunun beyhude bir çaba olduğu buna karşı asla susulmayacağını söyledi.

7 YILDIR TAKİPTEYİM

Ürün güvenliğine ilişkin bir otomobil firmasından örnek veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 2013 yılında hatalı üretim nedeni ile vatandaşların şikayetlerini gündeme getirdiğinin altını çizerek yaklaşık 7 yıl sonra kendisine verilen cevapta sürecin devam ettiğini söyledi. Akar konuşmasında şunları söyledi, ‘Bakın, size bir şey söyleyeyim: O tarihte, belirtilen tarihte, 2011 ile 2013 yılları arasında 171.906 araç bu firma tarafından 3 değişik modelde piyasaya sürülmüş, satılmış. Yalnız, firma, bunların 55.475'inde yanlışının, hatasının olduğunu kabul ediyor ama millet mahkemelerde sürünüyor, millet Bakanlık kuyruklarında bekliyor.  Bakanlık müfettiş görevlendiriyor 2014 yılında, soruşturmanın cevabı şimdi geliyor. Soruşturmanın sonunda da çok ilginç şey söyleniyor: "Söz konusu inceleme raporuna ilişkin bildirimler Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünce yapılmış olup o dönemde tüketiciler açısından konunun yargıya taşındığı da dikkate alınarak ayrıca bir işlem yapılmamıştır." Bakanlığın bana vermiş olduğu bir cevap. Şimdi, ben bu Bakanlığa güvenip bu Ürün Güvenliği Yasası'nın uygulanacağını düşünebilir miyim, mümkün müdür bu? diyerek sözlerini tamamladı. Muhalefetin de desteklediğini Ürün Güvenliği yasa tasarısı yapılan oylama ile kabul edilerek yasalaştı.