Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

“Açık ihale yapsaydınız teleferiğe binmiştik”

SİYASET 09.03.2021 - 17:14, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1752+ kez okundu.
 

“Açık ihale yapsaydınız teleferiğe binmiştik”

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Pazarlık usulü ihaleyi” alışkanlık haline getirdiğini ifade ederek Kartepe Teleferik Projesini eleştirdi

“ihalelerinizi açık ihale usulü yapsaydınız, tasarruf edeceğiniz kamu kaynaklarıyla teleferik projesini de şimdiye kadar bitirmiş olurdunuz” Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Kartepe Teleferik Projesi’nin lansman toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın’ın sözlerine cevap verdi. Başkan Yıldızlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sayın Tahir Büyükakın, Kartepe Teleferik Projesi lansman toplantısında daha önce defalarca ertelenen proje ile ilgili getirdiğimiz eleştirileri cımbızlayarak tanıtım sürecindeki propagandasını oluşturmuş. Kamu yararı gözetmeyen hiç bir eleştiriyi Cumhuriyet Halk Partisi kademeleri olarak paylaşmayız. Kartepe Teleferik Projesi yapılacak denilerek yıllarca Kocaeli’nin uğratıldığı kamu zararını dile getirdik. Bir işi usulüne uygun olarak yapmak, kamu kaynaklarını doğru kullanmak yerel yönetimlerin asli görevidir. Kamu ihaleleri kanununda belirtildiği üzere doğal afet gibi durumlar olmadıkça ihalelerin pazarlık usulünde yapılması suçtur. Pazarlık usulü ihaleler adrese teslim, yandaşı doyurma aracı haline gelmiştir. 2021 yılı itibariyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ihalelerin 12’si pazarlık usulü ile yapılmıştır. Erteleme kararı alınan Kartepe Teleferik İhalesi’nde de pazarlık usulü ihaleye çıkartılmıştı. Yarım kalan, yapılamayan, kamu zararına uğratılan birçok proje pazarlık usulüyle adrese teslim yapılan ihalelerden kaynaklıdır. Senelerdir süregelen bu pazarlık usulü ihalelerinizi açık ihale usulü yapsaydınız, tasarruf edeceğiniz kamu kaynaklarıyla teleferik projesini de şimdiye kadar bitirmiş olurdunuz. Bizler de o zaman sizin dediğiniz gibi dünya gözüyle teleferiğe binmiş olurduk, elinize sağlık derdik. Umarım ki bu sefer yapılan uyarıları ve eleştirileri anlamamazlıktan gelmeden, yanlışlarınızı tekrar etmeden daha önce milyonlarca liraya kamu zararına sebep olan Kartepe Teleferik Projesi’ni doğru bir şekilde hayata geçirirsiniz, canıyla cüzdanı arasına sıkışan vatandaşın vergileri buhar olup uçmaz”    
CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Pazarlık usulü ihaleyi” alışkanlık haline getirdiğini ifade ederek Kartepe Teleferik Projesini eleştirdi

“ihalelerinizi açık ihale usulü yapsaydınız, tasarruf edeceğiniz kamu kaynaklarıyla teleferik projesini de şimdiye kadar bitirmiş olurdunuz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Kartepe Teleferik Projesi’nin lansman toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın’ın sözlerine cevap verdi. Başkan Yıldızlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Sayın Tahir Büyükakın, Kartepe Teleferik Projesi lansman toplantısında daha önce defalarca ertelenen proje ile ilgili getirdiğimiz eleştirileri cımbızlayarak tanıtım sürecindeki propagandasını oluşturmuş. Kamu yararı gözetmeyen hiç bir eleştiriyi Cumhuriyet Halk Partisi kademeleri olarak paylaşmayız. Kartepe Teleferik Projesi yapılacak denilerek yıllarca Kocaeli’nin uğratıldığı kamu zararını dile getirdik. Bir işi usulüne uygun olarak yapmak, kamu kaynaklarını doğru kullanmak yerel yönetimlerin asli görevidir. Kamu ihaleleri kanununda belirtildiği üzere doğal afet gibi durumlar olmadıkça ihalelerin pazarlık usulünde yapılması suçtur. Pazarlık usulü ihaleler adrese teslim, yandaşı doyurma aracı haline gelmiştir. 2021 yılı itibariyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ihalelerin 12’si pazarlık usulü ile yapılmıştır. Erteleme kararı alınan Kartepe Teleferik İhalesi’nde de pazarlık usulü ihaleye çıkartılmıştı. Yarım kalan, yapılamayan, kamu zararına uğratılan birçok proje pazarlık usulüyle adrese teslim yapılan ihalelerden kaynaklıdır. Senelerdir süregelen bu pazarlık usulü ihalelerinizi açık ihale usulü yapsaydınız, tasarruf edeceğiniz kamu kaynaklarıyla teleferik projesini de şimdiye kadar bitirmiş olurdunuz. Bizler de o zaman sizin dediğiniz gibi dünya gözüyle teleferiğe binmiş olurduk, elinize sağlık derdik. Umarım ki bu sefer yapılan uyarıları ve eleştirileri anlamamazlıktan gelmeden, yanlışlarınızı tekrar etmeden daha önce milyonlarca liraya kamu zararına sebep olan Kartepe Teleferik Projesi’ni doğru bir şekilde hayata geçirirsiniz, canıyla cüzdanı arasına sıkışan vatandaşın vergileri buhar olup uçmaz”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.