Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Belediyeler Birliği’nden Hürriyet’e destek geldi

SİYASET 17.05.2021 - 19:16, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1936+ kez okundu.
 

Belediyeler Birliği’nden Hürriyet’e destek geldi

Ak Parti’nin MHP adına da üye vermek istediği Plan ve Bütçe Komisyonu seçiminin gündeme geldiği meclis toplantısında Türkiye Belediyeler Birliği’nden gelen görüş belediye başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e destekledi

Ak Parti’nin MHP adına da üye vermek istediği Plan ve Bütçe Komisyonu seçiminin gündeme geldiği meclis toplantısında Türkiye Belediyeler Birliği’nden gelen görüş belediye başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e destekledi   17 günlük tam kapanma süreci nedeniyle mayıs ayının ilk haftasında gerçekleştirilemeyen İzmit Belediyesi Meclis toplantısı bugün (pazartesi) Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında toplanan mecliste 19 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Önceki meclis toplantısında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanı olduğu Türkiye Belediyeler Birliği’ne görüş sorulması kararlaştırılan Plan ve Bütçe Komisyonu üye dağılımları mayıs ayı birleşiminde gündem oldu.   BAŞKANDAN KUTLAMA VE TAZİYE Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlayan ve İsrail’in Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’daki saldırılarını kınamayan başkan Hürriyet açılış konuşmasında; Irak’ın kuzeyine başlatılan Pençe Şimşek, Pençe Yıldırım ve Bahar Kalkanı operasyonları kapsamında şehit düşen vatan evlatlarına rahmet, gazi olanlara da geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.   BELEDİYELER BİRLİĞİ’NDEN DESTEK MHP grubu adına Ak Parti grubunun bir üye fazla vermek istediği Plan ve Bütçe Komisyonu seçimi yeniden gündeme geldi. Belediyeler Birliği’nden beklenen görüşün geldiğini belirten başkan Hürriyet, AK Parti ve MHP’nin itirazlarının haksız olduğunun altını çizdi, “Belediyeler Birliği’ne yazdık. Belediyeler Birliği de bizim savunduğumuz fikri onaylayan nitelikte bir cevap gönderdi. Buna göre; AK Parti 2, CHP 2, MHP 1 olacak şekilde komisyona üye seçimi yapılacak” ifadelerini kullandı.     “SİZ HİÇ YANAŞMIYORSUNUZ” Başkan Hürriyet, “İlk senemizde MHP grubu AKP üyesiydi. Sayısal oranlarda sıkıntı yoktu. Kanunu uyguladık ve komisyonlarımızı seçtik. Bir sonraki sene siz ayrıldınız. Biz ‘MHP’nin de temsil edilmesi adına mecliste 5 üye belirleriz. Temsili adalet gereği her parti temsil edilir’ dedik. Fakat siz en önemli komisyona üye vermediniz. Çözüm üretmeye çalıştık ama yanaşmıyorsunuz. Sayılar belli ve siz ‘Hiç üye vermeyeceğiz’ diyorsunuz. O zaman CHP de, İYİ Parti de ‘Hem grup, hem ittifak ile ben de temsil edileyim’ der. Siz de bunu görüp kabul edecek misiniz?    HERKES HAKKINA RAZI OLACAK Madem iyi niyet diyorsunuz; öyleyse Millet İttifakı ortağı İYİ Parti de temsil edilsin. İsterlerse ayrı grup kurabilirler. ‘Anlaşalım, uzlaşalım’ diyorsanız herkes yanaşsın. Belediyeler Birliği ile de görüştüm; üye bildirmediğiniz sürece sizin önergelerinizi oylatmak zorunda değilim. Kusura bakmayın. Bu seçim maddesini yapmayacağım. Herkes hakkına razı olacak. İki üye veriyor musunuz? Vermiyorsanız mevcut komisyon üyesi görevlerine aynen devam edecekler. Oylama yaptırmıyorum” dedi.
Ak Parti’nin MHP adına da üye vermek istediği Plan ve Bütçe Komisyonu seçiminin gündeme geldiği meclis toplantısında Türkiye Belediyeler Birliği’nden gelen görüş belediye başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e destekledi
Ak Parti’nin MHP adına da üye vermek istediği Plan ve Bütçe Komisyonu seçiminin gündeme geldiği meclis toplantısında Türkiye Belediyeler Birliği’nden gelen görüş belediye başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e destekledi
 
17 günlük tam kapanma süreci nedeniyle mayıs ayının ilk haftasında gerçekleştirilemeyen İzmit Belediyesi Meclis toplantısı bugün (pazartesi) Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında toplanan mecliste 19 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Önceki meclis toplantısında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanı olduğu Türkiye Belediyeler Birliği’ne görüş sorulması kararlaştırılan Plan ve Bütçe Komisyonu üye dağılımları mayıs ayı birleşiminde gündem oldu.
 
BAŞKANDAN KUTLAMA VE TAZİYE
Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlayan ve İsrail’in Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’daki saldırılarını kınamayan başkan Hürriyet açılış konuşmasında; Irak’ın kuzeyine başlatılan Pençe Şimşek, Pençe Yıldırım ve Bahar Kalkanı operasyonları kapsamında şehit düşen vatan evlatlarına rahmet, gazi olanlara da geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
 
BELEDİYELER BİRLİĞİ’NDEN DESTEK
MHP grubu adına Ak Parti grubunun bir üye fazla vermek istediği Plan ve Bütçe Komisyonu seçimi yeniden gündeme geldi. Belediyeler Birliği’nden beklenen görüşün geldiğini belirten başkan Hürriyet, AK Parti ve MHP’nin itirazlarının haksız olduğunun altını çizdi, “Belediyeler Birliği’ne yazdık. Belediyeler Birliği de bizim savunduğumuz fikri onaylayan nitelikte bir cevap gönderdi. Buna göre; AK Parti 2, CHP 2, MHP 1 olacak şekilde komisyona üye seçimi yapılacak” ifadelerini kullandı.  
 
“SİZ HİÇ YANAŞMIYORSUNUZ”
Başkan Hürriyet, “İlk senemizde MHP grubu AKP üyesiydi. Sayısal oranlarda sıkıntı yoktu. Kanunu uyguladık ve komisyonlarımızı seçtik. Bir sonraki sene siz ayrıldınız. Biz ‘MHP’nin de temsil edilmesi adına mecliste 5 üye belirleriz. Temsili adalet gereği her parti temsil edilir’ dedik. Fakat siz en önemli komisyona üye vermediniz. Çözüm üretmeye çalıştık ama yanaşmıyorsunuz. Sayılar belli ve siz ‘Hiç üye vermeyeceğiz’ diyorsunuz. O zaman CHP de, İYİ Parti de ‘Hem grup, hem ittifak ile ben de temsil edileyim’ der. Siz de bunu görüp kabul edecek misiniz? 
 
HERKES HAKKINA RAZI OLACAK
Madem iyi niyet diyorsunuz; öyleyse Millet İttifakı ortağı İYİ Parti de temsil edilsin. İsterlerse ayrı grup kurabilirler. ‘Anlaşalım, uzlaşalım’ diyorsanız herkes yanaşsın. Belediyeler Birliği ile de görüştüm; üye bildirmediğiniz sürece sizin önergelerinizi oylatmak zorunda değilim. Kusura bakmayın. Bu seçim maddesini yapmayacağım. Herkes hakkına razı olacak. İki üye veriyor musunuz? Vermiyorsanız mevcut komisyon üyesi görevlerine aynen devam edecekler. Oylama yaptırmıyorum” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.