Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Gölcük Belediyesi, Halıdere’de Bulunan Tarihî Hamamın Mülkiyetini Bugün Devraldı

GÜNDEM 16.04.2021 - 21:21, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2335+ kez okundu.
 

Gölcük Belediyesi, Halıdere’de Bulunan Tarihî Hamamın Mülkiyetini Bugün Devraldı

Gölcük Belediyesi, bölgede bulunan tarihî ve kültürel değerlere sahip çıkmaya devam ediyor.

Gölcük Belediyesi, bölgede bulunan tarihî ve kültürel değerlere sahip çıkmaya devam ediyor. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada: Gölcük Belediyesi olarak, Yukarı Halıdere’de bulunan tarihî hamamın bulunduğu, Halıdere, 1098 Ada, 208 Parsel sayılı arsanın mülkiyetini, bedeli mukabilinde, yaklaşık bir yıldan bu yana devam eden prosedürün tamamlanmasıyla, bugün devraldık. Mülkiyeti iktisap etmemizin akabinde, hemen; rölöve, restitüsyon, restorasyon projelerini hazırlayıp, Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan onay alınması için gerekli çalışmalara başlayacağız. Tarihî ve kültürel değerlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz: Örcün Sultan Baba Türbesi'ndeki, Kocaeli’ndeki ilk hüsn-ü hat müzesi olacak ve Hattat Ali Vasfi İzmidî’nin ismini taşıyacak olan Tarihi Hamam Restorasyonuna devam ediyoruz. Yukarı Değirmendere'deki tarihî hamamın; rölöve ve restitüsyon projesi, Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda onaylandı. Restorasyon projemiz kurulda onay aşamasında. Yukarı Ulaşlı'daki tarihi hamamın da, rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri ihalesi yapılmak üzere gerekli çalışmalar devam etmektedir” dedi.
Gölcük Belediyesi, bölgede bulunan tarihî ve kültürel değerlere sahip çıkmaya devam ediyor.

Gölcük Belediyesi, bölgede bulunan tarihî ve kültürel değerlere sahip çıkmaya devam ediyor.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada: Gölcük Belediyesi olarak, Yukarı Halıdere’de bulunan tarihî hamamın bulunduğu, Halıdere, 1098 Ada, 208 Parsel sayılı arsanın mülkiyetini, bedeli mukabilinde, yaklaşık bir yıldan bu yana devam eden prosedürün tamamlanmasıyla, bugün devraldık.

Mülkiyeti iktisap etmemizin akabinde, hemen; rölöve, restitüsyon, restorasyon projelerini hazırlayıp, Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan onay alınması için gerekli çalışmalara başlayacağız.

Tarihî ve kültürel değerlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz:

Örcün Sultan Baba Türbesi'ndeki, Kocaeli’ndeki ilk hüsn-ü hat müzesi olacak ve Hattat Ali Vasfi İzmidî’nin ismini taşıyacak olan Tarihi Hamam Restorasyonuna devam ediyoruz.

Yukarı Değirmendere'deki tarihî hamamın; rölöve ve restitüsyon projesi, Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda onaylandı. Restorasyon projemiz kurulda onay aşamasında.

Yukarı Ulaşlı'daki tarihi hamamın da, rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri ihalesi yapılmak üzere gerekli çalışmalar devam etmektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.