Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

GTÜ' de Sivil Havacılık Günü Düzenlendi

TEKNOLOJİ 07.12.2018 - 19:00, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2059+ kez okundu.
 

GTÜ' de Sivil Havacılık Günü Düzenlendi

GTÜ Havacılarının düzenlediği Sivil Havacılık Günü Türk havacılık tarihinin önemli ismi Nuri Demirağ'a ithaf edildi.

GTÜ Havacılarının düzenlediği Sivil Havacılık Günü Türk havacılık tarihinin önemli ismi Nuri Demirağ'a ithaf edildi. Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Havacılık ve Uzay Kulübü’nün 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediği 2. Sivil Havacılık Günü etkinliği 5 Aralık Çarşamba günü GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Amfisi'nde gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl “İsmail Cevheri” anısına yapılan etkinlik, bu yıl Türk havacılık tarihinde çok önemli bir yere sahip olan "Nuri Demirağ" teması ile katılımcıları bir araya getirdi. Etkinliğe GTÜ öğrencileri, çeşitli şehirlerden gelen öğrenci ve konunun meraklıları katıldı. Etkinlikte yapılan panel Türkiye’de genel havacılığın duayen pilotlarından Erdoğan Menekşe'nin sunumu ile başladı. Model uçakla başlayan paraşütçülük ve sonrasında pilotluk ile devam eden kariyerini anlatan Menekşe kırdığı rekorlar hakkında bilgileri katılımcılar ile paylaştı. İkinci konuşmacı, Türkiye’de havacılıkta birçok ilke imza atan Vecihi Hürkuş’un günümüzde yeniden tanınmasında önemli bir yere sahip olan Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Bahadır Gürer oldu. Gürer konuşmasında efsane havacının zorluklarla nasıl mücadele ettiğini, başarıya nasıl ulaştığını gençlere aktardı. Panele katılan öğrenciler ile birlikte, biri Türkiye’de Sivil Havacılık Günü olarak ilk Türk uçağı Vecihi 14’ün ilk uçuş tarihi olan 27 Eylül’ün kutlanması, diğeriyse değerli havacımızın kabrinin Ankara’da Cebeci Mezarlığı’ndan askeri şehitliğine alınması kampanyalarına destek olundu. Kokpit.aero’yu temsilen yapılan konuşmada ise Tolga Özbek havacılıkla nasıl tanıştığını, sonrasında planörden motorlu uçağa aldığı eğitimleri, havacılık gazeteciliğine nasıl başladığını katılımcılar ile paylaştı. Hobi olarak başlayan havacılığın bugün nasıl ‘havacılık gazeteciliğine’ gittiği üzerinde durdu. Ömer Enes Kocabaş ise gönüllü olarak başlayan akımın ‘ateşleyicisi’ olan, yüzlerce meraklı genci gerçek uçuşla tanıştıran, simülatörlerden havacılık merkezlerine, gezilere kadar gençlere ücret ödetmeden organizasyonlar yapan  Stratüs Havacılık Derneği’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Panel sonunda meraklı katılımcılara uçak maketleri, anahtarlıklar, simülatör ile uçuş ve Cessna 172 ile uçuşun çekilişi gibi özel hediyeler verildi. 
GTÜ Havacılarının düzenlediği Sivil Havacılık Günü Türk havacılık tarihinin önemli ismi Nuri Demirağ'a ithaf edildi.

GTÜ Havacılarının düzenlediği Sivil Havacılık Günü Türk havacılık tarihinin önemli ismi Nuri Demirağ'a ithaf edildi.

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Havacılık ve Uzay Kulübü’nün 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediği 2. Sivil Havacılık Günü etkinliği 5 Aralık Çarşamba günü GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Amfisi'nde gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl “İsmail Cevheri” anısına yapılan etkinlik, bu yıl Türk havacılık tarihinde çok önemli bir yere sahip olan "Nuri Demirağ" teması ile katılımcıları bir araya getirdi. Etkinliğe GTÜ öğrencileri, çeşitli şehirlerden gelen öğrenci ve konunun meraklıları katıldı. Etkinlikte yapılan panel Türkiye’de genel havacılığın duayen pilotlarından Erdoğan Menekşe'nin sunumu ile başladı. Model uçakla başlayan paraşütçülük ve sonrasında pilotluk ile devam eden kariyerini anlatan Menekşe kırdığı rekorlar hakkında bilgileri katılımcılar ile paylaştı.

İkinci konuşmacı, Türkiye’de havacılıkta birçok ilke imza atan Vecihi Hürkuş’un günümüzde yeniden tanınmasında önemli bir yere sahip olan Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Bahadır Gürer oldu. Gürer konuşmasında efsane havacının zorluklarla nasıl mücadele ettiğini, başarıya nasıl ulaştığını gençlere aktardı. Panele katılan öğrenciler ile birlikte, biri Türkiye’de Sivil Havacılık Günü olarak ilk Türk uçağı Vecihi 14’ün ilk uçuş tarihi olan 27 Eylül’ün kutlanması, diğeriyse değerli havacımızın kabrinin Ankara’da Cebeci Mezarlığı’ndan askeri şehitliğine alınması kampanyalarına destek olundu.

Kokpit.aero’yu temsilen yapılan konuşmada ise Tolga Özbek havacılıkla nasıl tanıştığını, sonrasında planörden motorlu uçağa aldığı eğitimleri, havacılık gazeteciliğine nasıl başladığını katılımcılar ile paylaştı. Hobi olarak başlayan havacılığın bugün nasıl ‘havacılık gazeteciliğine’ gittiği üzerinde durdu. Ömer Enes Kocabaş ise gönüllü olarak başlayan akımın ‘ateşleyicisi’ olan, yüzlerce meraklı genci gerçek uçuşla tanıştıran, simülatörlerden havacılık merkezlerine, gezilere kadar gençlere ücret ödetmeden organizasyonlar yapan  Stratüs Havacılık Derneği’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Panel sonunda meraklı katılımcılara uçak maketleri, anahtarlıklar, simülatör ile uçuş ve Cessna 172 ile uçuşun çekilişi gibi özel hediyeler verildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.