Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

EKONOMİ 16.05.2020 - 15:32, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2163+ kez okundu.
 

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan nisan ayı bütçe gerçekleşmelerine ilişkin değerlendirmede bulunan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, koronavirüs salgınının etkilerinin tüm ekonomik verilerde görülmeye başlandığını söyledi.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan nisan ayı bütçe gerçekleşmelerine ilişkin değerlendirmede bulunan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, koronavirüs salgınının etkilerinin tüm ekonomik verilerde görülmeye başlandığını söyleyerek, “Nisan ayında bütçe gelirleri 65.2 milyar TL, bütçe giderleri 108.4 milyar TL olarak gerçekleşti. Gelirlerdeki artış yüzde 13.1 ile enflasyonun biraz üzerinde olurken, giderlerde yüzde 42.7 ile yüksek bir artış oldu. Dolayısıyla nisan ayında bütçe 43.2 milyar TL açık verdi. Koronavirüs salgının etkileri maalesef tüm ekonomik veriler gibi bütçeye de yansıdı.” dedi. Ocak-nisan dönemi gerçekleşen 72.7 milyar TL bütçe açığına ilişkin değerlendirmede bulunan Zeytinoğlu, “Geçen yılın tamamında 123.6 milyar TL açık verilmişti. Koronavirüs salgınının ekonomideki etkilerinin derecesine göre, bütçe açıklarının devam ederek geçen yılın üzerinde olabileceğini bekliyoruz. En güçlü olduğumuz noktalardan biri olan bütçede, verilen açıklar maalesef ekonomimizi kırılganlaştırıyor.” dedi.        
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan nisan ayı bütçe gerçekleşmelerine ilişkin değerlendirmede bulunan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, koronavirüs salgınının etkilerinin tüm ekonomik verilerde görülmeye başlandığını söyledi.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan nisan ayı bütçe gerçekleşmelerine ilişkin değerlendirmede bulunan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, koronavirüs salgınının etkilerinin tüm ekonomik verilerde görülmeye başlandığını söyleyerek, “Nisan ayında bütçe gelirleri 65.2 milyar TL, bütçe giderleri 108.4 milyar TL olarak gerçekleşti. Gelirlerdeki artış yüzde 13.1 ile enflasyonun biraz üzerinde olurken, giderlerde yüzde 42.7 ile yüksek bir artış oldu. Dolayısıyla nisan ayında bütçe 43.2 milyar TL açık verdi. Koronavirüs salgının etkileri maalesef tüm ekonomik veriler gibi bütçeye de yansıdı.” dedi.

Ocak-nisan dönemi gerçekleşen 72.7 milyar TL bütçe açığına ilişkin değerlendirmede bulunan Zeytinoğlu, “Geçen yılın tamamında 123.6 milyar TL açık verilmişti. Koronavirüs salgınının ekonomideki etkilerinin derecesine göre, bütçe açıklarının devam ederek geçen yılın üzerinde olabileceğini bekliyoruz. En güçlü olduğumuz noktalardan biri olan bütçede, verilen açıklar maalesef ekonomimizi kırılganlaştırıyor.” dedi.

 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.