Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

KSO Başkanı Zeytinoğlu Bütçe Gerçekleşmelerini Değerlendirdi

EKONOMİ 18.08.2020 - 00:28, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2141+ kez okundu.
 

KSO Başkanı Zeytinoğlu Bütçe Gerçekleşmelerini Değerlendirdi

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan temmuz ayı bütçe gerçekleşmelerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan temmuz ayı bütçe gerçekleşmelerine ilişkin değerlendirmede bulunan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Temmuz ayında bütçe gelirleri 86.5 milyar TL, bütçe giderleri 116.2 milyar TL olarak gerçekleşti. Gelirler yüzde 7.4 azalırken, giderlerde yüzde 39.1 ile yüksek bir artış oldu. Bütçe gelirlerinin azalması ve giderlerin artması sonucu temmuz ayında bütçe 29.7 milyar TL açık verdi.” dedi. Zeytinoğlu, “Bütçe, ekonomimizin güçlü olduğu yönlerden biriydi. Covid-19’un etkilerinin azaltılmasına yönelik teşvikler bütçe açıklarında yükselişlere neden oldu. Ocak temmuz dönemi bütçe açığı 139.2 milyar TL’ye yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 68.7 milyar TL idi.” dedi. Zeytinoğlu açıklamasının devamında, “Bütçe giderinde en yüksek artışın yüzde 95.5 artışla cari transferler kaleminde olduğunu görüyoruz. Bütçe gelirleri tarafında ise, bütçeye en fazla katkı sağlayan vergi gelirleri yüzde 30 artarken diğer gelirler kaleminin yüzde 70 azaldığını görüyoruz.” dedi.  
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan temmuz ayı bütçe gerçekleşmelerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan temmuz ayı bütçe gerçekleşmelerine ilişkin değerlendirmede bulunan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Temmuz ayında bütçe gelirleri 86.5 milyar TL, bütçe giderleri 116.2 milyar TL olarak gerçekleşti. Gelirler yüzde 7.4 azalırken, giderlerde yüzde 39.1 ile yüksek bir artış oldu. Bütçe gelirlerinin azalması ve giderlerin artması sonucu temmuz ayında bütçe 29.7 milyar TL açık verdi.” dedi. Zeytinoğlu, “Bütçe, ekonomimizin güçlü olduğu yönlerden biriydi. Covid-19’un etkilerinin azaltılmasına yönelik teşvikler bütçe açıklarında yükselişlere neden oldu. Ocak temmuz dönemi bütçe açığı 139.2 milyar TL’ye yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 68.7 milyar TL idi.” dedi.

Zeytinoğlu açıklamasının devamında, “Bütçe giderinde en yüksek artışın yüzde 95.5 artışla cari transferler kaleminde olduğunu görüyoruz. Bütçe gelirleri tarafında ise, bütçeye en fazla katkı sağlayan vergi gelirleri yüzde 30 artarken diğer gelirler kaleminin yüzde 70 azaldığını görüyoruz.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.