Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Tüpraş “ dövizden para kazanmaya çalıştığı “ iddiasını yalanladı

EKONOMİ 20.08.2020 - 00:45, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1821+ kez okundu.
 

Tüpraş “ dövizden para kazanmaya çalıştığı “ iddiasını yalanladı

Bugün (19 Ağustos 2020) tarihli Yeni Şafak gazetesine yansıyan “Tüpraş’ın dolar oyunu” başlıklı haberde yer alan tüm iddialar tamamıyla gerçek dışıdır.

Bugün (19 Ağustos 2020) tarihli Yeni Şafak gazetesine yansıyan “Tüpraş’ın dolar oyunu” başlıklı haberde yer alan tüm iddialar tamamıyla gerçek dışıdır.   Türkiye’nin en büyük şirketi olarak zorlu koşullarda dahi enerji ihtiyacının kesintisiz sağlanması yönünde var gücümüzle Ülkemiz için çalışmaktayız.   Halka açık bir şirket olarak aslına SPK raporlarından rahatlıkla ulaşılabilecek bilgilerin, tümüyle asılsız ve manipülatif iddialar ile bir araya getirilerek kamuoyuna yansıtılmasını üzülerek takip ediyoruz.   Bahse konu olan asılsız iddiaların aksine şu hususlara dikkat çekmek isteriz:   1. Tüpraş olarak, döviz kur riski yönetimi politikalarımız çerçevesinde; döviz alımlarımız, ham petrol alımlarımız ve yatırımlarımızdan kaynaklanan döviz yükümlülüklerimizi karşılayacak şekilde yönetilmektedir. 2. Her zaman olduğu gibi en son açıklanan Haziran 2020 sonu bilançomuzda da dövizli varlıklarımız dövizli borçlarımız kadardır. Şirketimizin bu ihtiyaçlarının gerektirdiği miktarın ötesinde döviz mevduatı tuttuğu bilgileri gerçeği yansıtmamaktadır. 3. Dövizli varlıklarımızın dövizli borçlarımıza göre durumu tüm finansallarımızla birlikte her dönem Kamuyu Aydınlatma Platformunda kamuoyu ile detaylı açıklamalarla birlikte paylaşılmaktadır. 4. Son dönemde artan bilgi talepleri üzerine döviz alım ve satım işlemlerimizin tamamı günlük/haftalık olarak ilgili resmi kurumlarla paylaşılmakta olup gerekli resmi bilgilendirmeler kesintisiz bir şekilde yapılmaktadır. 5. Ayrıca, ay içerisinde yapılan ÖTV tahsilatlarının 40 gün boyunca şirketimiz kullanımında kaldığı haberi de gerçeği yansıtmamakta olup, beyan ve ödemeler ÖTV Kanunu gereğince 15 günde bir yapılmaktadır. Zamanlaması, kaynağı ve yayılış şekli açısından son derece manidar bulduğumuz bu asılsız iddialar karşısında tüm hukuki haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.   Saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız. Tüpraş  
Bugün (19 Ağustos 2020) tarihli Yeni Şafak gazetesine yansıyan “Tüpraş’ın dolar oyunu” başlıklı haberde yer alan tüm iddialar tamamıyla gerçek dışıdır.

Bugün (19 Ağustos 2020) tarihli Yeni Şafak gazetesine yansıyan “Tüpraş’ın dolar oyunu” başlıklı haberde yer alan tüm iddialar tamamıyla gerçek dışıdır.

 

Türkiye’nin en büyük şirketi olarak zorlu koşullarda dahi enerji ihtiyacının kesintisiz sağlanması yönünde var gücümüzle Ülkemiz için çalışmaktayız.

 

Halka açık bir şirket olarak aslına SPK raporlarından rahatlıkla ulaşılabilecek bilgilerin, tümüyle asılsız ve manipülatif iddialar ile bir araya getirilerek kamuoyuna yansıtılmasını üzülerek takip ediyoruz.

 

Bahse konu olan asılsız iddiaların aksine şu hususlara dikkat çekmek isteriz:

 

1. Tüpraş olarak, döviz kur riski yönetimi politikalarımız çerçevesinde; döviz alımlarımız, ham petrol alımlarımız ve yatırımlarımızdan kaynaklanan döviz yükümlülüklerimizi karşılayacak şekilde yönetilmektedir.

2. Her zaman olduğu gibi en son açıklanan Haziran 2020 sonu bilançomuzda da dövizli varlıklarımız dövizli borçlarımız kadardır. Şirketimizin bu ihtiyaçlarının gerektirdiği miktarın ötesinde döviz mevduatı tuttuğu bilgileri gerçeği yansıtmamaktadır.

3. Dövizli varlıklarımızın dövizli borçlarımıza göre durumu tüm finansallarımızla birlikte her dönem Kamuyu Aydınlatma Platformunda kamuoyu ile detaylı açıklamalarla birlikte paylaşılmaktadır.

4. Son dönemde artan bilgi talepleri üzerine döviz alım ve satım işlemlerimizin tamamı günlük/haftalık olarak ilgili resmi kurumlarla paylaşılmakta olup gerekli resmi bilgilendirmeler kesintisiz bir şekilde yapılmaktadır.

5. Ayrıca, ay içerisinde yapılan ÖTV tahsilatlarının 40 gün boyunca şirketimiz kullanımında kaldığı haberi de gerçeği yansıtmamakta olup, beyan ve ödemeler ÖTV Kanunu gereğince 15 günde bir yapılmaktadır.

Zamanlaması, kaynağı ve yayılış şekli açısından son derece manidar bulduğumuz bu asılsız iddialar karşısında tüm hukuki haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.

 

Saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız.

Tüpraş

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.