Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Toplanan dal ve otlar geri dönüştürülüyor

GÜNDEM 05.05.2022 - 17:26, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2938+ kez okundu.
 

Toplanan dal ve otlar geri dönüştürülüyor

Körfez Belediyesi, ilçe genelindeki parklar ve bahçelerden çıkan dal ve otları kompost üretim tesisine götürüyor ve makinelerle öğütüp kompost elde ederek gübreye dönüştürüyor

Doğa ve çevre dostu olan Körfez Belediyesi, ilçe genelinde de bu doğrultuda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından budanan dallar ve biçilen çimler, toplanarak 10 dönümlük alanda oluşturulan ve Kocaeli’nin en büyüğü olan Kompost Üretim Tesisi’ne getiriliyor. Ekipler tarafından yapılan sıcaklık ve nem takibinin ardından yığınların fermantasyonu ve olgunlaşması sağlanıyor. VERİMİ ARTTIRILIYOR Dal ve çimlere ek olarak da Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından pazarlardan toplanan meyve ve sebze atıkları da karıştırılarak, kompostların verimi artırılıyor. Doğadan toplananın yeniden doğaya kazandırıldığı çalışma sonrası elde edilen kompost, belediye çalışmalarında kullanılıyor. ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANIYOR Elde edilen kompost, ‘Sıfır atık’ projeleri kapsamında da kullanılıyor. Vatandaşlarda bilincin daha da artması için atık yağ getirenlere hediye olarak poşetlenmiş 5 veya 10 kilogramlık kompostlar hediye ediliyor. Organik maddece zengin olan karışım, verim artışı sağlamasının yanı sıra, çevrenin zirai atıklardan temizlenmesi için de önemli.
Körfez Belediyesi, ilçe genelindeki parklar ve bahçelerden çıkan dal ve otları kompost üretim tesisine götürüyor ve makinelerle öğütüp kompost elde ederek gübreye dönüştürüyor

Doğa ve çevre dostu olan Körfez Belediyesi, ilçe genelinde de bu doğrultuda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından budanan dallar ve biçilen çimler, toplanarak 10 dönümlük alanda oluşturulan ve Kocaeli’nin en büyüğü olan Kompost Üretim Tesisi’ne getiriliyor. Ekipler tarafından yapılan sıcaklık ve nem takibinin ardından yığınların fermantasyonu ve olgunlaşması sağlanıyor.

VERİMİ ARTTIRILIYOR

Dal ve çimlere ek olarak da Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından pazarlardan toplanan meyve ve sebze atıkları da karıştırılarak, kompostların verimi artırılıyor. Doğadan toplananın yeniden doğaya kazandırıldığı çalışma sonrası elde edilen kompost, belediye çalışmalarında kullanılıyor.

ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANIYOR

Elde edilen kompost, ‘Sıfır atık’ projeleri kapsamında da kullanılıyor. Vatandaşlarda bilincin daha da artması için atık yağ getirenlere hediye olarak poşetlenmiş 5 veya 10 kilogramlık kompostlar hediye ediliyor. Organik maddece zengin olan karışım, verim artışı sağlamasının yanı sıra, çevrenin zirai atıklardan temizlenmesi için de önemli.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.